החגים הם תקופה שמביאה איתה לכולנו הרבה שמחה אך גם הרבה התמודדויות. לרגישים החגים יכולים להסתיים בלא מעט הצפות. מצד אחד החגים הזדמנות למנוחה, אשר לה הרגישים מאוד זקוקים. מצד שני, החגים מביאים איתם כמות רבה מוגברת של מפגשים משפחתיים, מפגשים חברתיים. מפגשים אלה הם אתגר עבור רוב האוכלוסייה, בטח ובטח לרגישים אשר קולטים כל כך הרבה ניואנסים. צפיפות, רעש, תנאי מזג אוויר לא נוחים, מתחים, ריחות מאכלים, דיבורים בלתי פוסקים, קולניות, שאלות חודרניות ריכוזם של כל אלה יחד יכול להיות עומס רב לרגישים- ולהסתיים בהצפה.
אז מה עושים? איך אפשר למזער את כמות הגירויים? לסיים את המפגש בתחושה טובה של איזון?
נכון שיש דברים שאינם בשליטתכם, כמו ה"קולניות" של הדודה, וכמות האנשים שהוזמנה, אך יש כאלה שכן- ובהם אני ממליצה לכם להתרכז.
1.מידת הזמן של החשיפה לגירויים. אתם יכולים לשלוט על מרכיב האינטנסיביות בכך שתחליטו לקצר את זמן הביקור. היו קשובים לנקודה שבה אתם מתחילים לעבור את הקצה שלכם, נסו לא למתוח יותר מדי את גבול היכולת שלכם. אתם יכולים להחליט ולהודיע מראש על ביקור קצר יותר וכך תימנע מכם אי נעימות מיותרת.
2. תנאים סביבתיים. העדיפו את האוויר הפתוח ולא מקום סגור. ישיבה בחצר עדיפה על ישיבה בבית, העדיפו ישיבה במרפסת על פנים בית, העדיפו ישיבה ליד חלון ובקשו לפתוח אותו מעט.
3. אנרגיה. העדיפו לשבת בשולחן ליד אנשים שיש להם אנרגיה שנעימה ונינוחה לכם, התרחקו יותר שאנשים שאתם מרגישים שאתם סופחים מהם מידה רבה של אנרגיה "קשה לעיכול" עבורכם.
4. הרעש. שבו באגף השקט יותר. בקשו להנמיך מוסיקה או טלוויזיה אם יש צורך.
5. המזון. היו קשובים למה שאתם אוכלים, העדיפו מאכלים שאתם מכירים ויודעים שהם טובים לעיכול עבורכם, נסו להימנע מכל קיצוניות בכמות, בתיבול, במידת סוכר והקפאין.
6. קליטת העומס הרגשי של הסביבה. החליטו שאתם "סוגרים קצת תריסים" לא מפנים קשב לכל מה שאתם קולטים. החליטו מראש שאתם לא מנסים לנתח את מה שקלטתם מהסביבה, תנו לעצמכם מנוחה, החליטו שאתם מגיעים הביתה תקדישו כמה דקות לכתיבה רק על מנת לרוקן מתוך עצמכם את מה שקלטתם.
7. תוכן השיחות. אל תיכנסו לשיחות אשר יכולות להציף בכם כאבים, נסו להעביר את נושאי השיחה לנושאים שמשמחים ומעניינים אתכם. שמעו רעיונות, החליפו המלצות, ספרו דברים קלילים, וכך תוכלו להימנע מלפתוח פצעים רגשיים.
8. קשב. החליטו להיות בקשב לעצמכם, וכל בכל פעם שתגיעו לנקודה שאינה נעימה לכם, נסו לזהות זאת ולטפל בכך ע"י שינוי הסיטואציה .
זכרו שאתם יכולים להפוך מפגשים אלה למפגשים מהנים ואף תורמים לכם, אם תלמדו לעבור אותם בדרך שיותר נכונה לכם.
המשך חג שמח לכולכם,
אלה.
אלה בנק ישראל [M.A] מקימה ומולידה מרכז "תבונה ורגישות" המרכז לליווי בתהליכי מציאת הייעוד ולהקניית כלים לאנשים בעלי רגישות גבוהה. 03-9015474 052-8585916